Meny

Lagerbäck ivrig etter å komme i gang

Landslagssjef Lars Lagerbäck møtte pressen før første trening med fotballandslaget i London i oppkjøringen til VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Landslagssjef Lars Lagerbäck møtte pressen før første trening med fotballandslaget i London i oppkjøringen til VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Lars Lagerbäck kunne knapt vente med å starte jobben med å sette Norges landslag i stand til å prestere i VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland.

Til mandagens pressekonferanse på Pestana Hotel i Chelsea i London kom han et kvarter før tiden. Han lengtet tydelig etter sitt første spillermøte, som ventet rett etter pressemøtet.

– Vi skal prate om måten vi skal jobbe og leve sammen på og utenfor banen. Det er første gang jeg går rett inn i en viktig kamp, og det blir flere teammøter enn vanlig. Det blir mye for spillerne, men det må bli slik, og jeg velger å tro at dråpen vil hule ut steinen, sa Lagerbäck.

Før pressemøtet håndhilste han på alle de fremmøtte norske journalistene og fotografene.

– Det var "lugnare" på Island. Jeg så aldri fem mikrofoner der, sa Lagerbäck med blikk på de fem som var satt opp på bordet foran ham.

Henriksen reiser hjem

Alle de 24 spillerne han tok ut forrige uke er samlet i London, men en av dem reiser hjem tirsdag.

– Markus Henriksen blir med på samlingen bare i dag. Det gjør vi for at vi skal kunne bli kjent. Med hans lange skadeperiode vurderer vi det slik at det er bedre at han trener hjemme den kommende uken.

Hull-spilleren har vært ute med skulderskade siden ligacupsemifinalen for over to måneder siden, og har ennå ikke gjort comeback. De 23 andre spillerne i troppen møtte ifølge Lagerbäck til samling "uten skavanker", og alle var i full trening mandag kveld.

– Det blir mye snakk i dag og kveld om hvordan vi skal spille, og det er derfor vi ville ha Markus her i dag. På det første møtet blir det en rask gjennomgang av forsvarsspill, som vi skal trene på i dag. I kveld blir det et helhetsbilde av angrepsspillet, sa han.

Utfordringer

Lagerbäck fortalte litt om hvilke utfordringer han står foran i dagene før kampen mot nordirene.

– Først gjelder det å ikke gape over for mye. Vi skal være ambisiøse, men ikke overambisiøse i det vi prøver å få til. Så gjelder det å finne riktig startellever, og en tredje utfordring er å finne den riktige mentale innstillingen, "attityden", om du vil, sa Lagerbäck.

Han understreket at det er første gang han debuterer med en viktig kamp, og at det er en utfordring.

– Vi må fokusere veldig kortsiktig på det som kan gi oss tre poeng.

Han har satt av to treninger til forsvarsspill, to til angrepsspill, mens en holdes "åpen" til han ser hvor skoen trykker mest. Økten på kamparenaen lørdag håper han å kunne bruke til finjusteringer.

– Og så vil jeg prøve å være amatørpsykolog og snakke litt om hvordan man vinner fotballkamper. Attityd, holdning, "attitude" som de sier på engelsk kan være en klisjé, men det går an å fylle det med noe som vi kan bruke på banen, både fysisk og mentalt, og som gir oss større sjanse til å vinne.

Onsdag eller senest torsdag offentliggjør Lagerbäck hvem som blir hans kaptein. Han sier at laguttaket er uvanlig åpent.

– Denne uken vil ha større betydning enn normalt for hvem som spiller.

(©NTB)

Annonse
Populært