15 hus i Odda evakuert etter rasfare

Artikkelen fortsetter under annonsen

29 personer er evakuert fra 15 hus på Tokheim i Odda på grunn av fare for snøras. Det har gått flere snøras i området den siste tiden. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beslutningen er tatt av Norges Geotekniske Institutt (NGI), politiet og Odda kommune, skriver Hardanger Folkeblad. Skredfaren blir vurdert til farenivå 4. Boligene ligger i et område der det har gått flere skred den siste uken.

– De som bor i husene, får tilbud om overnatting på Hardanger Hotel, sier Odda-ordfører Roald Aga Haug.

Det er mye snø i fjellet, og de siste dagene har det gått mange ras i området. Samtidig skal vinden ha bidratt til store skavler oppe i fjellet.

Ifølge NRK er 29 beboere i de 15 husene evakuert. Politiet gikk fra dør til dør og sørget for at alle kom seg ut og til hotellet mandag kveld. Samtidig hadde den kommunale kriseledelsen møte om situasjonen.

De evakuerte fikk informasjonsmøte på hotellet, med ordføreren, kommunelegen og politiet. Situasjonen vil bli vurdert på nytt tirsdag, før de evakuerte får ny informasjon tirsdag klokken 16.

– Boligene ligger i et område der det har gått flere skred den siste uken, så dette gjør vi for å være føre var, sier Aga Haug.