11 mot 11 på Lagerbäcks første trening

Lars Lagerbäck ledet sin første trening med Norges landslag i London mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Lars Lagerbäck ledet sin første trening med Norges landslag i London mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lars Lagerbäck drillet to 4-4-2-lag mot hverandre på hel bane under sin første trening som norsk landslagssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Økten på Fulhams treningsanlegg i Motspur Park ved Londons sørlige bygrense varte en time og et kvarter, og Lagerbäck var veldig aktiv med coaching under spilløkten. Gang på gang "frøs" han spillet for å gi enkelte spillere eller lagdeler instrukser.

De 23 gjenværende spillerne i troppen etter Markus Henriksens forfall var alle i aksjon, noe som er uvanlig på første trening under en landslagssamling. Særlig ettersom 19 av dem var på banen for sine klubblag i løpet av helgen.

Bare to mann spilte imidlertid så sent som søndag. Både Jonas Svensson og Tarik Elyounoussi ga jernet på trening. Alle er ute etter å overbevise Lagerbäck.

Åpent

–Jeg kan ikke huske at det har vært så åpent før et laguttak. Jeg kjenner ikke spillerne personlig ennå, og denne treningsuken kommer til å ha betydelig større betydning enn vanlig, sa Lagerbäck på pressekonferansen tidligere mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

–Jeg vil lære spillerne å kjenne, hvordan de ser ut og beveger seg.

Slik så de to lagene ut, uten vester: Runa A. Jarstein – Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik – Tarik Elyounoussi, Sander Berge, Håvard Nordtveit, Mats Møller Dæhli – Adama Diomandé, Alexander Søderlund.

Med vester: Ørjan H. Nyland – Vegar Eggen Hedenstad, Fredrik Semb Berge, Gustav Valsvik, Jonas Svensson – Mohamed Elyounoussi, Anders Konradsen, Stefan Johansen, Jo Inge Berget – Joshua King, Veton Berisha.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

André Hansen overtok Jarsteins plass etter en stund.

Hovland-smell

Etter en time avsluttet halvparten av spillerne treningen, mens de sprekeste (og dem med minst kampbelastning i helgen) avsluttet med 5-a-side. Det siste som skjedde var at Even Hovland fikk en smell i duell med Hansen.

Nürnberg-stopperen, som er på plass i London selv om klubben hans spilte seriekamp mandag kveld, haltet i bussen med en ispose på venstre ankel, uten at det virket veldig dramatisk.

Tirsdag trener landslaget igjen i Motspur Park. Da lukkes treningen for utenforstående etter oppvarmingen. Til og med torsdag lader laget opp i London, og først fredag settes kursen mot Belfast og søndagens VM-kvalifiseringskamp mot Nord-Irland.