Meny

Bouhanni spurtslått på åpningsetappen i Volta a Catalunya

Edvald Boasson Hagen etter målgang sammen med Nacer Bouhanni t.v. under VM i 2015. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Edvald Boasson Hagen etter målgang sammen med Nacer Bouhanni t.v. under VM i 2015. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Nacer Bouhanni var en av storfavorittene i massespurten som avsluttet åpningsetappen i sykkelrittet Volta a Catalunya mandag, men Davide Cimolai snek seg foran.

Det var ikke gitt at mandagens åpningsetappe i Spania skulle ende i massespurt på grunn av flere tøffe stigninger, men da feltet ble samlet før mål var det ventet at Nacer Bouhanni og André Greipel skulle gjøre opp om seieren.

I stedet manøvrerte Davide Cimolai seg fram ved hjelp av Bouhannis spurttog, før italieneren snek seg foran favoritten på de siste meterne.

– For to dager siden syklet jeg Milano-Sanremo, og det var et veldig langt ritt. Men i dag var jeg veldig god. Jeg vil takke alle lagkameratene mine. Det var fantastisk i dag, sa Cimolai, ifølge procycling.no.

– Jeg liker veldig godt å sykle i Spania. Dette er min andre seier i Catalonia, så jeg er veldig glad, la han til. FDJ-rytteren vant også sjette etappe i forrige utgave av rittet.

Kristian Sbaragli, lagkamerat av Edvald Boasson Hagen i Dimension Data, tok tredjeplassen, mens Greipel endte som nummer fem.

Sindre Skjøstad Lunke er eneste norske deltaker i det spanske etapperittet. Sunweb-rytteren trillet inn med hovedfeltet til en 39.-plass.

Annonse
Populært