Nå blir Tande & Co. TV-stjerner

Daniel-André Tande er klar for å fortelle om hoppsportens hemmeligheter.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Daniel-André Tande er klar for å fortelle om hoppsportens hemmeligheter.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Daniel-André Tande og de andre norske hopperne dukker opp i en "Iskrigerne"-lignende serie på norske TV-skjermer før OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det blir ingen nakenhet, men kanskje noen nakne sannheter, sier landslagssjef Alexander Stöckl om dokumentarserien som skal vises på Discovery-kanalene før vinterlekene i Pyeongchang.

En rekke fotografer fotfølger Tande, Kenneth Gangnes, Clas Brede Bråthen og landslagssjefen, både i og utenfor hoppbakken.

– Mye rart, tror jeg. Dere får oppleve hvordan hopplaget egentlig er. Vi er en gjeng med surrebukker som koser oss på tur, sier Tande om hva som venter TV-seerne.

– Og hva byr du på?

– Foreløpig håper jeg de ikke har fått filmet så altfor mye bra. Vi må nok gjøre litt mer til sommeren. Jeg husker ikke alt vi har gjort engang, humrer Tande.

Kongsberg-hopperen sier det har blitt helt naturlig å ha TV-team hengende på slep.

– Jeg tenker ikke så mye over det lenger, jeg er allerede blitt vant til dem, forteller 23-åringen som har tatt Norges to eneste verdenscupseirer i vinter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tande var ikke vond å be da forespørselen kom.

– Jeg synes dette er ekstra moro. Det er et interessant konsept, og jeg håper det vil skape enda mer interesse rundt sporten vår. Forhåpentlig øker hoppinteressen i Norge, sier KIF-hopperen.

Følger i Vålerengas fotspor

Tidligere har blant annet ishockeylaget til Vålerenga og fotballgutta i Mjøndalen vært med i lignende TV-serier.

– Jeg har sett noen episoder, men det blir ikke helt som "Iskrigerne". Vi er ikke den type mennesker eller idrettsutøvere. Det er litt ulike miljøer i de to sportene. Vi er ikke helt der, gliser Tande.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Men jeg tror det blir veldig morsomt, sier lysluggen.

Det er Rubicon som produserer dokumentarserien.

– Vi fikk beskjed om hva som var planen før OL. Det hørtes veldig bra ut for meg. De prøver å lage en ordentlig dokumentar. Det er fint om vi får muligheten til å vise fram hvordan jobben bak det som skjer i bakken ser ut, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han har sagt ja til at produksjonsselskapet kan bli med inn der de fleste ikke har tilgang.

– Alt mulig rart fra trenertribunen og utøvernes skiftebod til smørebod, hotellrom og reising, sier Stöckl.

Kan bli en institusjon

Kameraene har fulgt både hoppere og ledere under Raw Air. Den norske hoppturneringen har gitt hopplandslaget gode muligheter til å vise fram hoppsporten fra innsiden.

– Helt fantastisk. Dette var en veldig bra start på noe som kan bli en institusjon. Jeg er trygg på at det blir mer, sier Stöckl etter den første utgaven av Raw Air.

Østerrikeren Stefan Kraft vant foran polske Kamil Stoch og tyske Andreas Wellinger. Andreas Stjernen ble beste nordmann på fjerdeplass.

Tande har ikke vært helt i toppform under VM og i Raw Air. Lysluggen endte på 19.-plass i sammendraget.

TV-serien skal vises før OL, som Discovery (TVNorge/Max/Eurosport) har rettighetene til i Norge.