3.000 båtflyktninger berget utenfor Libya

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 3.000 mennesker, blant dem 200 enslige mindreårige, ble plukket opp fra båter utenfor kysten av Libya søndag, opplyser Italias kystvakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etter noen rolige dager kommer migrantene i store antall. De utnytter en periode med bedre vær, sier en kystvaktbetjent søndag kveld.

De 3.000 som forsøkte å ta den farlige sjøveien, ble berget i 22 ulike redningsoperasjoner koordinert av den italienske kystvakta.

946 av migrantene og flyktningene ble brakt i sikkerhet på skipet Aquarius, som driftes av SOS Mediterranean og Leger Uten Grenser. De var fordelt på ni båter i tre eller gummi som ble funnet drivende i Middelhavet.

Les også: Båtflyktninger massakrert: – Det var hjerteskjærende scener

Blant passasjerene var 200 enslige mindreårige, opplyser hjelpeorganisasjonene. Leger Uten Grenser har publisert en video som viser tre små barn som smiler og danser på Aquarius med trommer i bakgrunnen.

Fram til fredag hadde 16.206 migranter og flyktninger blitt berget på Middelhavet på vei til Europa hittil i år, ifølge italienske myndigheter. På samme tid i fjor var antallet 11.911.

Siden 1. januar i år har minst 525 mennesker dødd i forsøket på å krysse Middelhavet til Europa, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon ( IOM ). I hele fjor registrerte IOM 5.098 migrantdødsfall i Middelhavet.

Les også: Flyktninger bosettes i rekordfart i Norge