Råsterk Eckhoff gikk inn til seier på hjemmebane

Her blir det nesten kollisjon mellom Eckhoff og ekornet. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen kunne gjøre noe med Tiril Eckhoff i sesongens siste renn i verdenscupen i skiskyting. Eckhoff slo til med 19 treff av 20 mulige og gikk inn til seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var deilig. Jeg er heldig som får lov til å oppleve dette. Det var skikkelig "digg". Det er sikkert tre år siden jeg har gjort det bra på en fellesstart, sa en smilende Eckhoff til NRK etter rennet.

Eckhoff gikk ut like foran Gabriela Koukalová på sisterunden, men den norske 26-åringen var råsterk i sporet. Hun vant den 12,5 kilometer lange fellesstarten 22,6 sekunder foran tsjekkeren. Finske Kaisa Mäkäräinen ble nummer tre.

– Dette er fantastisk av Tiril. Gratulerer med dagen! Hun cruiser inn til seier her i Holmenkollen, konstaterte Andreas Stabrun Smith i NRKs kommentatorboks.

– Betyr mye

Eckhoffs eneste bom kom på første stående, men det gjorde lite. Hun fikk tid til å ta med seg det norske flagget over målstreken.

– Dette betyr mye for Tiril. 19 treff er fantastisk, sa NRKs ekspertkommentator Ola Lunde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Marte Olsbu ble nummer 16, 1.27,1 bak vinneren. Hun hadde fire bom totalt.

Både Eckhoff og Olsbu hang bra med i sporet før første skyting, og på første liggende vartet Eckhoff opp med fullt hus. Olsbu fikk en strafferunde. Eckhoff gikk ut like bak amerikanske Susan Dunklee.

Eckhoff fikk fullt hus også på andre skyting. Hun gikk igjen ut like etter Dunklee.

Sterkest

Underveis ble det nesten et uhell på den norske skiskytteren. Et ekorn i løypa felte nesten Eckhoff og en fransk løper, men de slapp med skrekken.

– Jeg begynte å le, sa 26-åringen om episoden.

På første stående ble det altså én bom, men Eckhoff skjøt fullt da det gjaldt som mest. I sporet var hun overlegen på sisterunden.

Tyske Franziska Hildebrand ledet inn til siste skyting, men bommet og ga Eckhoff vinnersjansen. Den tok 26-åringen godt vare på. Nå kan hun og lagvenninnene se fram mot neste sesong.