Stående applaus da Solberg gjestet JesusKvinner

JesusKvinners leder Anne Christiansen klapper for statsminister Erna Solberg, som talte til organisasjonens konferanse i Oslo lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
JesusKvinners leder Anne Christiansen klapper for statsminister Erna Solberg, som talte til organisasjonens konferanse i Oslo lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg (H) fikk stående applaus da hun lørdag var gjest på en konferanse arrangert av JesusKvinner. Flere har kritisert deltakelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I talen sin trakk Solberg fram Martin Luther og reformasjonens betydning for utviklingen av demokratiet, skriver Dagen.

– Det er viktig å huske på hvor sentral kristen tro har vært for å forme vårt samfunn.

Toleranse og åpenhet

Til avisen sier hun at hennes hovedbudskap er at de kristne kulturverdiene må forankres med toleranse, åpenhet og inkludering av mennesker i arbeidslivet. Hun takket også for det frivillige engasjementet og sosiale arbeidet som gjøres i menighetene.

– Noen mener at jeg har deltatt på litt mange kristne aktiviteter i det siste. Jeg synes det er helt naturlig for en statsminister å markere skillet mellom stat og kirke på en måte hvor man respekterer kirken selv om den ikke er en del av staten, fortsatte statsministeren i talen.

Kritikk og skepsis

En av dem som har vært skeptisk er Levi Fragell, tidligere generalsekretær i Human-Etisk Forbund.

– Det er veldig bekymringsfullt at statsledere i Norge nå er fullstendig bevisstløse når det gjelder hva de støtter, sa han til Dagen tidligere i uken. Anders Torp, som har vært en aktiv debattant og kritiker av flere menigheter, er betydelig krassere når han omtaler Solberg.

– Jeg synes det er helt forkastelig at hun den ene dagen møter skamløse arabiske jenter, som er en viktig sak i seg selv, og den andre dagen gir blaffen i kristenfundamentalistiske miljøer. Det er dobbeltmoralsk, sa Torp til Minerva noen dager før møtet.

Personvernpolicy