Etterlyst mann sluppet fri i Sverige

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann som svensk politi pågrep på utenfor Uppsala grunn av terrormistanke lørdag, er sluppet fri, opplyser påtalemyndigheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det handler om terror. Saken er av en slik art at vi ikke vil gå ut med ytterligere opplysninger, sa vaktleder Andrew Tomkinson ved Uppsala-politiet til Expressen lørdag kveld.

Mannen i 50-årene ble pågrepet samme ettermiddag og skulle avhøres i politihuset i Uppsala lørdag kveld. I 22.30-tiden melder imidlertid avisa at mannen ikke lenger er pågrepet.

– Påtalemyndigheten vurderer det dit hen at det ikke finnes grunnlag for å holde ham frihetsberøvet, sier pressevakt Annika Collin i påtalemyndigheten til Expressen.

Mannen ble pågrepet i en vanlig trafikkontroll på E18.

– Han er internasjonalt etterlyst, og det finnes forbindelser til terrorvirksomhet, sa Johan Lindén i Region Mitt til TT lørdag kveld.

Politiet har ikke villet si hvor mannen er fra, hva han er mistenkt for, eller hvilket land som har etterlyst ham. Mannen har svensk personnummer, men det er uklart om han har et annet statsborgerskap, skriver Expressen.

Sikkerhetspolitiet Säpo bekreftet at de var informert om saken.

– Men det er politimyndighetene som har det operative ansvaret, sier Säpos pressevakt Simon Bynert.