Halvparten av Washingtons kirsebærblomster døde av kuldesjokk

Knoppene på et kirsebærtre ble dekket av is under en vinterstorm på østkysten av USA denne uken. I bakgrunnen står Washingtonmonumentet. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
Knoppene på et kirsebærtre ble dekket av is under en vinterstorm på østkysten av USA denne uken. I bakgrunnen står Washingtonmonumentet. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne ukens kaldvær tok livet av rundt halvparten av Washingtons elskede kirsebærblomster, som er en populær turistattraksjon. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minusgradene kom brått på etter en periode med varmt vær, og i USAs hovedstad var mange redde for hva det ville bety for byens 3.000 kirsebærtrær. Knoppene som var i siste blomstringsfase, overlevde ikke at kvikksølvet krøp ned til fem minusgrader, sier talsmann Mike Litterst i nasjonalparkvesenet NPS. Skaden begynner allerede å skje når temperaturen synker til minus 2,5 grader.

NPS er nå ikke sikre på når blomstringen kommer til å være på sitt største, men det kan bli i slutten av neste uke, i motsetning til i denne helgen, som var det tidligere anslaget.

Hundretusener besøker Washington for å se de store områdene med rosa blomster hvert år. Byen har en egen kirsebærblomstringsfestival, som feirer vennskapsgaven, de 3.000 trærne, som USA fikk av Japan i 1912.