Irakiske styrker melder om framgang i Mosuls gamleby

En irakisk politimann har radiokontakt med andre styrker under kamper mot IS i Vest-Mosul. Foto: Felipe Dana / AP / NTB scanpix
En irakisk politimann har radiokontakt med andre styrker under kamper mot IS i Vest-Mosul. Foto: Felipe Dana / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En irakisk kommandant sier at irakiske regjeringsstyrker har gjenerobret enkelte områder i Mosuls IS-kontrollerte gamleby.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Offensiven mot den vestlige delen av byen startet 19. februar, få uker etter at irakiske styrker tok kontroll over Øst-Mosul.

Fredag opplyste en høytstående offiser at føderale politistyrker og elitestyrker nå har full kontroll over Al-Basha-moskeen og et marked kalt Bab al-Saray i gamlebyen.

Vest-Mosul er den tettest befolkede delen av byen, og det er ventet at gjenerobringen vil bli svært utfordrende på grunn av de mange trange gatene og smugene.

Sivile som har flyktet fra byen, har fortalt at IS-krigere har laget ganger mellom husene der de bodde, og at de derfor var redde for å bli truffet under kampene.

Offensiven har i perioder gått langsomt, noe som også blir forklart med dårlig vær, noe som gjør det vanskelig å gjennomføre luftangrep.