Uværet stenger fortsatt veier og fjelloverganger

Riksvei 7 over Hardangervidda er fredag fortsatt stengt på grunn av uværet i Sør-Norge. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix
Riksvei 7 over Hardangervidda er fredag fortsatt stengt på grunn av uværet i Sør-Norge. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire fjelloverganger i Sør-Norge er fortsatt stengt fredag på grunn av uvær. I Nord-Norge er de fleste veiene åpne igjen, men noen med kolonnekjøring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både riksvei 7 over Hardangervidda, E134 over Haukelifjell og fylkesvei 53 Tyin-Årdal er stengt inntil videre på grunn av uvær. Også riksvei 13 over Vikafjellet er stengt og blir ikke åpnet i dag, melder Veitrafikksentralen.

Fylkesvei 50 Hol-Aurland var stengt i flere timer fredag formiddag, men er nå åpnet for kolonnekjøring. Også E16 over Filefjell og riksvei 52 over Hemsedal har kolonnekjøring.

På riksvei 9 på strekningen Hovden – Haukeli og riksvei 15 Strynefjellet (Ospeli – Billingen bom) er det kolonnekjøring.

I Nord-Norge er de fleste veiene åpnet igjen. På E 69 Skarsvåg – Nordkapp, som var stengt tidligere fredag, har nå åpnet for kolonnekjøring.

Ifølge Meteorologisk institutt er det ventet fortsatt nedbør og stiv kuling i fjellområdene i Sør-Norge fredag og lørdag. Mot søndag vil det bli mindre vind. Det samme gjelder i stor grad i Nord-Norge.