Meny

Zooom.no:

Havørnene tidlig ute med årets første egg

Her ruller havørnen på egget. Se video.
Her ruller havørnen på egget. Se video.
Havørnparet på Smøla har lagt årets første egg, og dermed er vårens vakreste eventyr i gang. 

Allerede 15. mars la Smøla-havørnene som følges direkte på Zooom.no, årets første egg. Baronesse Barfot var fem dager tidligere ute enn fjoråret, og hele ti dager tidligere ute enn i 2015. Dette første egget er et klart bevis på at våren har kommet tidligere til Smøla i år.

Mye spennende i vente

Med det første egget ute kan vi nå forvente mye aktivitet hos havørnparet Baronesse Barfot og Baron Blå på Smøla utenfor Kristiansund. Nå vil de begge ruge i cirka 38 døgn, og forhåpentligvis kommer det flere egg til. De fleste havørner legger to egg per hekkesesong, men kan legge kun ett eller hele tre. Dette havørnparet har de to tidligere sesongene vi har fulgt dem lagt to egg.

Se video: Her legger havørnen det første egget

I 2015 ble det sendt direkte fra havørnparet hos lokalavisen Tidens Krav, og før hekkesesongen begynte i fjor tok vår søsterside Zooom.no over sendingen. Nå følger vi havørnparet for tredje hekkesesong på rad og kan love at det vil skje mye spennende i tiden fremover.

Dramatisk sesong i 2016

Første sesong av havørnreiret endte godt med to egg som resulterte i to friske havørnunger, Jeppe og Nille, som begge har blitt observert av Zoooms havørneksperter i senere tid.

Se video: Dette skjedde i havørnreiret i 2015

Men i 2016 ble det dramatisk for havørnparet da den ene ungen, Storm, var tydelig større enn den andre, Stille, som slet fælt med å få i seg mat. Det hele endte med at den minste ble ribbet og spist levende av søsteren Storm og moren Baronesse Barfot

Årets hekkesesong begynte og noe dramatiske da havørnparet måtte jage vekk tre forskjellige inntrengere i løpet av en uke. En av inntrengerne prøvde å stjele reiret ved å legge seg godt ned i reirgropa. Der ble den liggende i 45 minutter før Baron Blå og Baronesse Barfot jagde den langt vekk.

Se også: Ungørn prøvde å lande i reiret – var IKKE velkommen

Hvordan det går videre med havørnparet i årets sesong kan du følge direkte på Zooom.no:

Annonse
Populært