Ap gir trolig opp felles innstilling i Trøndelag

Planene om felles ledelse og et nytt fylkeslag for Trøndelag Ap blir neppe en realitet på årsmøtet til helgen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Planene om felles ledelse og et nytt fylkeslag for Trøndelag Ap blir neppe en realitet på årsmøtet til helgen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap i Nord- og Sør-Trøndelag vil utsette sammenslåingen etter at lederkandidat Rune Olsø trakk seg. Valgkomiteen tror ikke på et nytt felles forslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har lenge vært uro rundt Olsø, som beskyldes for rolleblanding i forbindelse med at et grøntområde på Byåsen i Trondheim ble omregulert til boligområde. Tirsdag kveld toppet det hele seg, kun få dager før et felles årsmøte der de to fylkeslagene i Arbeiderpartiet skulle vedta å slå seg sammen og velge en ny felles ledelse.

Nestlederkandidat Anne Marit Mevassvik og to andre Ap-politikere seg fra prosessen på grunn av striden rundt Olsø. Senere varslet Olsø selv at han ikke stiller til valg, og Nord-Trøndelag Ap holdt et hastemøte der de gikk inn for å utsette sammenslåingen. Også naboene i sør vil utsette prosessen.

Bråket og utsettelsen betyr at valgkomiteen og dens leder, Kirsti Leirtrø, må legge kabalen på nytt. Leirtrø tror ikke det blir aktuelt å komme med et nytt felles forslag for de to fylkene, skriver Adresseavisen

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nei, nå har begge styrene uttalt at de ønsker å utsette valget av felles ledelse, og der er det knapt med tid, sier Leirtrø. Hun ser det ikke som hensiktsmessig å innstille på felles ledelse, men understreker at det er opp til de to fylkesstyrene å bestemme dette.

Nord- og Sør-Trøndelag slås sammen til ett fylke ved neste årsskifte. Sammenslåingen av de to fylkeslagene skulle gjenspeile dette.