Ropstad mener Høyre forbereder seg på blågrønn regjering

Kjell Ingolf Ropstad (Krf) er fornøyd med mye av det som kom ut av Høyres landsmøte og mener partiet forbereder seg på en koalisjon med sentrum. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kjell Ingolf Ropstad (Krf) er fornøyd med mye av det som kom ut av Høyres landsmøte og mener partiet forbereder seg på en koalisjon med sentrum. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter Høyres landsmøte sier KrFs Kjell Ingolf Ropstad at det ser ut som om de blå er i ferd med å forberede seg på en sentrum-høyre-regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant vedtakene Ropstad setter pris på er at Høyre ikke endre fedrepermisjonen og at partiet utsatte å ta stilling til eggdonasjon, skriver Klassekampen.

– Vi fryktet at Høyre skulle ta et skritt i retning Arbeiderpartiet i disse spørsmålene, men det har de ikke gjort. Det er veldig bra, og det er viktig for KrF. Det ser ut som om Høyre forbereder seg på en sentrum-høyre-regjering, sier mannen som ligger an til å bli ny nestleder i KrF. Han mener samtidig at Høyre har tatt et skritt bort fra dagens regjeringspartner Frp.

Sveinung Stensland i Rogaland Høyre sier partiet er litt mindre liberalt etter helgens møte og at det er fordi hans fylkeslag har «drysset litt verdikonservatisme» over programmet. Han mener KrF har grunn til å være fornøyde med Høyres vedtak.

Også helseminister og Høyre-nestleder Bent Høie understreker at hans parti ikke har kommet fram til sine nye standpunkter på grunn av KrF men fordi de gjenspeiler hvor Høyre står.

– I eggdonasjonssaken er det sikkert noen som har snakket om KrF i korridorene, men bakgrunnen for utsettelsen er at Høyre trenger tid til å diskutere det, sier han.