Juventus knep seieren på overtid

Medhi Benatia scoret det første målet da Juventus slo Milan fredag, men det var en omstridt straffescoring av Paulo Dybala på overtid som avgjorde kampen. Foto: Alessandro Di Marco, AP / NTB scanpix
Medhi Benatia scoret det første målet da Juventus slo Milan fredag, men det var en omstridt straffescoring av Paulo Dybala på overtid som avgjorde kampen. Foto: Alessandro Di Marco, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Juventus strammet grepet om seriegullet i italiensk fotball med en dramatisk 2-1-seier over Milan fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjestene så ut til å få med seg poeng, men et omstridt straffespark på overtid ga Paulo Dybala sjansen til å bli matchvinner.

Medhi Benatia ga Juventus ledelsen etter en halvtime, men Carlos Bacca utlignet rett før pause, og Milan kjempet hardt for å kunne ta med seg poeng hjem.

I sluttminuttene raknet det. Først ble José Sousa utvist å ha slått etter Kwadwo Asamoah, og så ble Mattia De Sciglio straffet for hans da Stephan Lichtsteiners innlegg traff ham i underarmen.

Dybala sendte straffesparket kaldt i mål forbi tenåringen Gianluigi Donnarumma, som tidligere hadde levert en serie praktredninger som holdt Milan inne i kampen.

Juventus-trener Massimiliano Allegri sa etterpå at han ikke hadde sett straffesparket gå i mål.

– Kampen var over. Jeg var allerede i tunnelen, og jeg foretrakk å la være å se på. Uansett ville vi enten vinne eller spille uavgjort. Paulo gjorde det bra, for det er aldri lett å overliste Donnarumma, særlig ikke i slik form han viste i dag, sa han.

Milan-trener Vincenzo Montella prøvde å la være å kritisere dommeren.

– Jeg vil ikke snakke om dommere, men det er stor forskjell mellom et straffespark etter 10 minutter og ett etter 95, sa han.

Det sene vinnermålet betydde at Juventus tok sin 31. strake hjemmeseier og revansjerte 0-1-tapet i Milano tidligere i sesongen.

Juventus er 11 poeng foran Roma, som spiller søndag. Napoli er ytterligere to poeng bak.

Milan er på 7.-plass, 20 poeng bak Juventus og sju fra den siste plasseringen som gir mesterligasjanse.

Personvernpolicy