Meny

Sessions ber 46 førstestatsadvokater trekke seg

USAs justisminister Jeff Sessions ber førstestatsadvokater utnevnt under Barack Obama trekke seg fra stillingene sine. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Jeff Sessions ber om at 46 førstestatsadvokater utnevnt av tidligere president Barack Obama skal trekke seg.

Det amerikanske justisdepartementet opplyser at flere av førstestatsadvokatene utnevnt av tidligere president Barack Obama, allerede har sluttet i stillingene sine.

Sessions ønsker nå at de 46 gjenværende som ble utnevnt av Obama skal trekke seg. Justisdepartementets talskvinne Sarah Isgur Flores sier det er fordi man ønsker å sikre "en helhetlig overgang".

Det er totalt 93 førstestatsadvokater i USA, en for hvert juridiske distrikt. Hver av dem er den føderale regjeringens øverste representant i distriktet. De utnevnes direkte av landers president med samtykke i Senatet.

Det er vanlig, men ikke påkrevd, at landets 93 førstestatsadvokater forlater stillingene sine når en ny president inntar Det ovale kontor.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært