Meny

WADA reagerer på Isinbajeva-utnevnelse

Jelena Isinbajeva skal fortsette som leder for Russlands antidopingbyrå. Det reagerer WADA sterkt på. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jelena Isinbajeva får fortsette som leder for Russlands antidopingbyrå (RUSADA). WADA reagerer med vantro.

Den tidligere stavdronningen ble utnevnt til RUSADA-styreleder i desember, og torsdag ble hun valgt til en ny periode. Hennes hovedoppgave blir å prøve å overtale WADA til å oppheve svartelistingen av RUSADA.

Imidlertid er forholdet mellom Isinbajeva og Verdens antidopingbyrå på frysepunktet. Hun har gjentatte ganger kritisert WADA, antydet at dopinganklagene mot Russland bunner i en sammensvergelse mot landet og hevdet at varsleren som avslørte det omfattende dopingjukset bør utestenges på livstid.

– Utnevnelsen er ikke forenlig med veikartet WADA har tegnet opp for RUSADAs vei tilbake i varmen, heter det i en uttalelse fra WADA.

– Selv om det er opp til russerne å velge sine styremedlemmer, må utnevnelsen gjennomgås av den uavhengige komiteen som vurderer tiltakene som treffes.

Da Isinbajeva mistet OL i Rio de Janeiro på grunn av den kollektive utelukkelsen av russiske friidrettsutøvere, kalte hun det "brudd på menneskerettighetene".

Hun sier nå at hun vil bruke sin posisjon i RUSADA til å "forsvare våre utøvere", men hun hevder også at hun vil følge opp reformprogrammet WADA har satt i gang.

Mens Isinbajeva er styreleder i RUSADA, søker organisasjonen en ny daglig leder etter Anna Antesljovitsj.

(©NTB)

Populært