Meny

Formsterk Eckhoff lekte med konkurrentene

Tiril Eckhoff vant skiskyttersprinten i Kontiolahti fredag. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiril Eckhoff er i kanonform om dagen. Fredag tok 26-åringen karrierens tredje verdenscupseier på sprinten i Kontiolahti.

Eckhoff ble sist helg nummer to på sprinten i neste års OL-løyper i Pyeongchang. Da hadde hun kun VM-dronningen Laura Dahlmeier foran seg på resultatlista. Fredag måtte også den tyske seiersmaskinen se seg slått av Eckhoff.

– Jeg var litt usikker på kropp og sjel i dag, men er veldig fornøyd med skytingen. Det var et perfekt løp, så det må jeg ta med meg, sa Eckhoff til NRK etter målgang.

– En superherlig følelse. Det har ikke vært sånn som dette tidligere denne sesongen. Nå kan jeg kanskje unne meg en ferie i april, tilføyde hun.

To fulle hus og rakettfart i sporet la grunnlaget for den sterke seieren. Dahlmeier, som måtte ut i en strafferunde, tok annenplassen. Hviterussiske Darja Domratsjeva sikret seg den siste plassen på seierspallen.

Slo tilbake etter VM-nedtur

Opp til Eckhoff var det imidlertid langt. Dahlmeier og Domratsjeva var slått med henholdsvis 18,3 og 20,4 sekunder. Det betyr at den norske jenta har et meget godt utgangspunkt foran lørdagens jaktstart i Kontiolahti.

Med seieren slo Eckhoff hardt tilbake etter et VM som ikke gikk hennes vei. 12.-plassen på den avsluttende fellesstarten ble 26-åringens beste individuelle plassering i Hochfilzen. Det er langt unna der Fossum-løperen ønsker å være.

Fredag kveld kunne hun også skryte av å ha overgått seiersstatistikken til storebror og landslagstrener Stian Eckhoff i verdenscupsammenheng. Sistnevnte endte på to seirer i sin karriere.

– Nå er jeg best i familien. Det var på tide, sa lillesøster Tiril.

Olsbu-trøbbel på stående

Marte Olsbu skjøt fullt på liggende skyting og hadde også los på en solid plassering på fredagens sprint. To strafferunder på stående ødela imidlertid mulighetene for en pallplass. I mål var hun slått med ett minutt og 16 sekunder av Eckhoff. Det holdt til 31-.plass.

Synnøve Solemdal gjorde fredag comeback i verdenscupen etter en sykdomspreget sesong. Tingvoll-jenta viste meget solid langrennsfart, men måtte tåle én strafferunde både på liggende og stående. Dermed ble det en beskjeden 43.-plass på veteranen fredag.

Hilde Fenne måtte også tåle to strafferunder. Det store plusset var at vossingen skjøt fullt på stående skyting. I mål var hun nummer 36 og sikret seg dermed plass i lørdagens jaktstart med solid margin.

Jaktstart blir det imidlertid ikke på Marion Rønning Huber. Hun ble nummer 71 etter å ha skutt på seg tre strafferunder underveis.

(©NTB)

Populært