Meny

Bildrapssak opp i lagmannsretten

Blomster ved stedet i Oslo hvor Charlotte Bøhler Wilhelmsen (26) ble påkjørt mens hun gikk på fortauet og trillet barnet sitt i en barnevogn. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag starter lagmannsretten behandlingen av en ankesak der en bilfører er tiltalt for uaktsomt drap på en 26 år gammel kvinne i Oslo i 2014.

Borgarting lagmannsrett starter 15. mars behandlingen av ankesaken der en kvinnelig bilfører er tiltalt for ved uaktsomhet å ha kjørt på en mor som gikk på fortauet med en barnevogn.

Ulykken, som skjedde noen hundre meter fra Ullevål sykehus 9. september 2014, resulterte i at småbarnsmoren Charlotte Bøhler Wilhelmsen (26) ble påkjørt bakfra og døde. Barnet i barnevogna fikk lettere skader.

Den 53 år gamle bilføreren ble i juni i fjor frifunnet for uaktsomt drap. Tingretten la da til grunn at bilføreren forut for påkjørselen fikk en plutselig kortvarig besvimelse eller besvimelseslignende tilstand, og de fant det ikke bevist at hun hadde opptrådt uaktsomt.

Påtalemyndighetens anke gjelder bevisbedømmelsen under skyldspørsmålet. De etterlatte samt skadelidte har påanket tingrettens avgjørelse av de sivile kravene.

Det er satt av tre dager til saken.

(©NTB)

Populært