Erdogan og Putin møtes i Moskva

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, her avbildet under et møte i Istanbul søndag, besøker fredag Moskva for å snakke om Syria-krigen, handel og energi med president Vladimir Putin. Foto: AP / NTB scanpix
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, her avbildet under et møte i Istanbul søndag, besøker fredag Moskva for å snakke om Syria-krigen, handel og energi med president Vladimir Putin. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan møter i dag Vladimir Putin i Moskva. Temaene er ventet å dreie seg om Syria-krigen, handel og energi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland og Tyrkia sto bak et felles framstøt for å få på plass en våpenhvileavtale i Syria i desember. Avtalen førte til færre sammenstøt mellom syriske regjeringsstyrker og opprørere.

Tyrkia og Russland holdt tidligere i år to runder med samtaler mellom president Bashar al-Assads regjering og opposisjonen, og en tredje runde er planlagt å starte i neste uke.

De to landene har også koordinert innsatsen mot IS i Syria. Et russisk flyangrep i forrige måned førte til at tre tyrkiske soldater ble drept, men saken påvirket ikke samarbeidet mellom Moskva og Ankara.

Les også: Merkel raser mot Erdogans nazi-uttalelser