Regjeringen setter av 24 milliarder til skredsikring

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen satser nå også på å skredsikre fylkesveiene i Nasjonal Transportplan (NTP). 24 milliarder kroner er avsatt til skredsikring i perioden 2018–2029.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det avslørte statssekretær Tom Cato Karlsen (Frp) i Samferdselsdepartementet under Nasjonal rassikringskonferanse i Tromsø torsdag.

– Nå jevner vi ut tilskuddet til riks- og fylkesveiene. For første gang er det satt av like mye penger i NTP til rassikring av fylkesveier og riksveier – 12 milliarder til hver av veitypene. Tidligere har det blitt satt av langt mer til sikring av riksveier enn fylkesveier, sier Karlsen til Nordlys.

Han opplyser også at det vil bli utarbeidet et nytt tilskuddsprogram for fylkesveiene i NTP.

Midlene betyr at rassikker vei til Geiranger er inne på trygg plass, sier Frps fylkesleder Frank Sve til Sunnmørsposten.

– Dette er en gledens dag for Geiranger. Prosjektet er ferdig regulert og planlagt, og det er klart til oppstart etter sommeren. Så dette er en kjempenyhet for Møre og Romsdal, sier Sve.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statens vegvesen skriver at hovedmålet for prosjektet er å finne en skredsikker løsning for fylkesvei 63, som er hovedtilknytningen til og fra Geiranger. Om vinteren fører snøskred og fare for snøskred til at befolkninga ikke kan regne med at veien alltid er åpen, ifølge Sunnmøringen , som omtalte saken først.

Møre og Romsdal fylkeskommune har i sin skredsikringsplan lagt fram en om lag 4,4 kilometer lang tunnel som en mulig løsning.