Meny

Høie sier nei til eggdonasjon

Helseminister Bent Høie på Høyres landsmøte torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helseminister Bent Høie (H) vil ikke tillate eggdonasjon i Norge. Han vil også utsette Høyres behandling av saken, melder VG.

– Vi bør ikke ta stilling til eggdonasjon på dette landsmøtet, men bruke noe mer tid og diskutere bioteknologispørsmålet litt bredere og kanskje inn mot arbeidet med et nytt prinsipprogram. Tillater vi eggdonasjon, vil en del av kvinnekroppen bli en salgsvare, sier Høie til VG.

Spørsmålet om eggdonasjon skal debatteres på Høyres landsmøte fredag. Fem fylkeslag og Unge Høyre har foreslått at støtte til eggdonasjon skal inn i programmet, noe et flertall i redaksjonskomiteen støtter.

(©NTB)

Populært