Meny

FIFA vil ikke frata Russland VM

FIFAs generalsekretær Fatma Samoura forsikrer at VM-sluttspillet i 2018 blir i Russland. Foto: Dmitri Lovetsky / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) ser ingen grunn til at fotball-VM i 2018 ikke skal arrangeres i Russland.

Russland er blitt fratatt flere internasjonale konkurranser den siste tiden som følge av dopingavsløringene i den mye omtalte McLaren-rapporten. Neste års fotball-VM går imidlertid som planlagt.

– Søknadsprosessen foregikk helt rettferdig, og det er ingen grunn til å frata Russland mesterskapet, sa FIFAs generalsekretær Fatma Samoura torsdag.

Uttalelsen falt under en seremoni som markerte at det er 100 dager til sommerens prøve-VM i Russland (kontinentcupen) sparkes i gang.

Seansen fant sted på den splitter nye VM-arenaen i St. Petersburg. Arbeidet med stadionet startet i 2007, men ble fullført først i desember i fjor som følge av voldsomme kostnadssprekker og brutte tidsfrister.

Den romskiplignende arenaen, som har plass til 68.000 tilskuere, skal være åsted for åpningskampen i prøve-VM. Flere VM-kamper skal også gå samme sted.

– Dagens seremoni viser hvor mye Russland ønsker å arrangere den beste Kontinentcupen og det beste VM-sluttspillet i historien, sa generalsekretær Samoura.

(©NTB)

Populært