Brukte kvinnedagen til å protestere mot Trump

Demokratenes leder i Underhuset, Nancy Pelosi, var en av de mange som iførte seg røde klær og deltok i markeringer under kvinnedagen onsdag. Foto: AP / NTB scanpix
Demokratenes leder i Underhuset, Nancy Pelosi, var en av de mange som iførte seg røde klær og deltok i markeringer under kvinnedagen onsdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rødkledde demonstranter i USA benyttet kvinnedagen til å protestere mot president Donald Trumps kvinnesyn- og politikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Central Park i New York, bare noen kvartaler fra Trump Tower, hadde rundt 2.000 demonstranter samlet seg.

Mange av de frammøte var iført røde klær, mens andre bar rosa såkalte "pussy hats", et av symbolene som ble tatt i bruk under den store kvinnemarsjen i Washington dagen etter Trumps innsettelse som president 20. januar.

Skremmende

– Trump er skremmende. Administrasjonen hans har ingen respekt for kvinner og våre rettigheter, sa 49 år gamle Adina Ferber, som hadde tatt fri fra jobben for å markere kvinnedagen.

Mange amerikanske menn markerte også dagen, blant dem Corey Ford, som stengte det lille finansieringsselskapet sitt for å demonstrere.

– 50 prosent av teamet vårt, åtte ansatte, og 50 prosent av direktørene i selskapene våre, er kvinner. Dette er en kvinnedemonstrasjon. Motstand mot Trump er en del av det, men det er ikke alt, sa han.

– Trump må bort

I Lafayette Park i Washington, rett overfor Det hvite hus, hadde hundrevis av demonstranter samlet seg for å protestere mot Trump-administrasjonens beslutning om å stanse pengebidrag til organisasjoner som støtter fri abort.

– Trump må bort, ropte demonstrantene.

– Hver eneste dag våkner jeg opp og tenker at "dette kan ikke være sant", sier den 40 år gamle markedssjefen Sheila Collins.

«Våre kropper, våre liv, våre stemmer» lød teksten på plakaten hun bar.

Personvernpolicy