Israels folkevalgte vil forby bønnerop fra moskeer 

Israels forlevalgte har vedtatt et lovforslag som totalforbyr bønnerop over høyttaler fra moskeenes minareter. Forslaget må gjennom ytterligere to avstemninger i Knesset før det trer i kraft. Foto: AP / NTB scanpix
Israels forlevalgte har vedtatt et lovforslag som totalforbyr bønnerop over høyttaler fra moskeenes minareter. Forslaget må gjennom ytterligere to avstemninger i Knesset før det trer i kraft. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nasjonalforsamlingen i Israel går inn for et kontroversielt forbud mot bønnerop over høyttaler fra moskeer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ene lovforslaget som ble vedtatt etter hissig debatt i Knesset onsdag, innebærer et totalforbud mot bønnerop over høyttaler fra moskeer.

Det andre og noe mer moderate lovforslaget forbyr bønnerop i tettbebygde områder mellom klokka 23 om kvelden og 7 om morgenen.

De to lovforslagene må gjennom tre avstemninger før de kan tre i kraft, og onsdagens avstemning var den første.

Lovforslagene gjelder i teorien alle religiøse bygg og trosretninger, men muslimer mener at det er rettet mot dem ettersom moskeene er alene om å kalle til bønn over høyttalere fra moskeenes minareter flere ganger daglig.

Lovforslaget i Israel har vakt sterke reaksjoner i hele den muslimske verden. Dersom det blir endelig vedtatt i Knesset, vil det også gjelde moskeer i det okkuperte Øst-Jerusalem, med unntak av al-Aqsa-moskeen, islams tredje helligste sted.

Personvernpolicy