Meny

Israels folkevalgte vil forby bønnerop fra moskeer

Israels forlevalgte har vedtatt et lovforslag som totalforbyr bønnerop over høyttaler fra moskeenes minareter. Forslaget må gjennom ytterligere to avstemninger i Knesset før det trer i kraft. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nasjonalforsamlingen i Israel går inn for et kontroversielt forbud mot bønnerop over høyttaler fra moskeer.

Det ene lovforslaget som ble vedtatt etter hissig debatt i Knesset onsdag, innebærer et totalforbud mot bønnerop over høyttaler fra moskeer.

Det andre og noe mer moderate lovforslaget forbyr bønnerop i tettbebygde områder mellom klokka 23 om kvelden og 7 om morgenen.

De to lovforslagene må gjennom tre avstemninger før de kan tre i kraft, og onsdagens avstemning var den første.

Lovforslagene gjelder i teorien alle religiøse bygg og trosretninger, men muslimer mener at det er rettet mot dem ettersom moskeene er alene om å kalle til bønn over høyttalere fra moskeenes minareter flere ganger daglig.

Lovforslaget i Israel har vakt sterke reaksjoner i hele den muslimske verden. Dersom det blir endelig vedtatt i Knesset, vil det også gjelde moskeer i det okkuperte Øst-Jerusalem, med unntak av al-Aqsa-moskeen, islams tredje helligste sted.

(©NTB)

Populært