Ada Hegerberg på verdenslaget

Ada Hegerberg er av kvinnelige toppspillere i 47 land stemt fram som midtspiss på verdenslaget i fotball. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Ada Hegerberg er av kvinnelige toppspillere i 47 land stemt fram som midtspiss på verdenslaget i fotball. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ada Hegerberg er stemt inn som midtspiss på verdenslaget i fotball for kvinner. Det er 3200 kvinnelige toppseriespillere i 47 land som har tatt ut laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdenslaget ble offentliggjort på kvinnedagen onsdag. Det er spillerforeningen FIFPro som står bak avstemningen.

Hegerberg er en av fem Lyon-spillere på laget. Den franske klubben står for hele angrepsrekken i 4-3-3-formasjonen. Ved siden av seg har den norske landslagsstjernen Alex Morgan og Eugenie Le Sommer.

Wendie Renard og Dzsenifer Marozsan er øvrige Lyon-spillere i laget.

– Dette er en stor ære for meg. Å være på laget blant så store spillere er en stor motivasjon for å bli enda bedre. Det inspirerer meg. Jeg vil bli bedre i alt. Jeg har store ambisjoner for framtiden, sier Hegerberg til FIFPros nettsted.

I likhet med de andre uttatte har hun fått et trofé som et synlig bevis på uttaket.

Slik er laget :

Hope Solo (USA, klubbløs) – Leonie Maier (Tyskland, Bayern München), Nilla Fischer (Sverige, Wolfsburg), Wendie Renard (Frankrike, Lyon), Ali Krieger (USA, Orlando Pride) – Dzsenifer Marozsan (Tyskland, Lyon), Carli Lloyd (USA, Manchester City), Marta (Brasil, Rosengård) – Alex Morgan (USA, Lyon), Ada Hegerberg (Norge, Lyon), Eugenie Le Sommer (Frankrike, Lyon).