Vegard Forren klar for Brighton

Vegard Forren ble tirsdag klar for den engelske klubben Brighton. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Vegard Forren ble tirsdag klar for den engelske klubben Brighton. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vegard Forren ble tirsdag klar for den engelske fotballklubben Brighton, som ligger på opprykksplass i engelsk mesterskapsserie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekreftet klubben på sitt nettsted , med et bilde av Forren som holder opp en Brighton-drakt. Landslagsstopperen har gjennomgått den medisinsk sjekk og signert en avtale som gjelder ut sesongen.

– Det føles veldig bra. Jeg har fått et fantastisk inntrykk av klubben. Dette blir spennende, skriver Forren i en tekstmelding til Nettavisen.

Han kan debutere allerede fredag i hjemmekampen mot Derby.

– Vegard er en spiller vi har vært klar over en stund, og med Shane Duffy og Connor Goldson ute følte vi at det var viktig å skaffe oss flere defensive alternativer, sier manager Chris Hughton.

– Vegard har spilt det meste av sin karriere for Molde, som er en av Norges beste klubber, og han har utmerkede meritter med spill i mesterligaen, europaligaen og 33 landskamper.

Forren sa nei til ny kontrakt med Molde da den gamle gikk ut i fjor, men har brukt lenger tid enn han ønsket på å få seg en ny klubb. Han var i ferd med å bli med Rosenborg på treningsleir da Brighton-muligheten dukket opp.

Det er ikke første gang Forren prøver seg i en klubb på den engelske sørkysten, men han håper nok at det går mye bedre denne gang. Tiden i Southampton ble en stor skuffelse, og da vendte han hjem uten å ha spilt en kamp.

Viktig seier

Tirsdag kveld tok Brighton en 2-0-seier borte mot Rotherham og strammet sitt grep opp opprykksplass i mesterskapsserien.

Anthony Knockaert scoret i åpningsminuttene av annen omgang, mens innbytter Solly March fastsatte resultatet mot slutten. Brighton er nå bare tre poeng bak lederlaget Newcastle, som måtte nøye seg med 0-0 mot femteplasserte Reading.

Ned til Huddersfield på kvalifiseringsplass er det fortsatt seks poeng. Tommy Smiths scoring ga Huddersfield 1-0-seier over Aston Villa.

Fulham slet

Stefan Johansen og Fulham var ille ute i hjemmekampen mot Leeds etter et tidlig selvmål av Tim Ream. Hjemmelaget presset voldsomt mot slutten, og seks minutter på overtid utlignet Tom Cairney til 1-1.

Johansen var involvert i flere store sjanser. Fem minutter på overtid ble hans innlegg nikket mot hjørnet av innbytter Cyriac, men keeper svarte med en flott redning, og hjemmefansen fortvilte.

Til slutt lyktes Cairney, og Fulham tok et viktig poeng mot en av rivalene i kampen om kvalifiseringsplass. Fulham er fortsatt fem poeng bak Sheffield Wednesday på den siste kvalifiseringsplassen, men har spilt en kamp mindre. Opp til Leeds på 4.-plass er det åtte poeng.

Alexander Tettey spilte i likhet med Johansen 90 minutter i en 1-1-kamp. Hans Norwich tok ett poeng borte mot Bristol City.

Personvernpolicy