Mattetalent fra Ski vant Abelkonkurransen

Marius Stensrud fra Ski videregående skole stakk av med førstepremien i realfagskonkurransen Abelkonkurransen i hard kamp med 29 andre finalister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marius Stensrud kjempet seg til topps etter først å ha danket ut 3.900 konkurrenter fra de innledende rundene, før han gikk seirende ut av finalen i kampen om den gjeveste realfagsprisen for elever på ungdoms- og videregående skoler i Norge.

– Abelkonkurransen engasjerer, den er åpen for alle og den vekker interessen for realfag blant elever på ungdoms- og videregående skole, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen som delte ut prisene på NTNU i Trondheim tirsdag.

Førstepremien er på 15.000 kroner, samt en tur til Rio de Janeiro i juli der Stensrud skal representere Norge i den internasjonale matematikkolympiaden.

– Alt skal klaffe for å vinne, og det gjorde det for meg i dag. Jeg er meget godt fornøyd med seieren og jeg ser fram til å representere Norge, sier prisvinneren.

På delt andreplass kom Anna Lyubarskaja fra Trondheim Katedralskole og Fredrik Meringdal fra Norges Toppidrettsgymnas i Bærum. Andreas Alberg som går i 9. klasse på Fagerborg ungdomsskole i Oslo, kom på delt sjetteplass, og ble også tildelt utfordrerprisen.

Abelkonkurransen arrangeres av Norsk Matematisk Forening, og har vært arrangert i over 30 år. Arrangementet støttes av seismikkselskapet PGS, Norsk Videnkaps-Akademi, Forskningsrådet og NTNU.

Personvernpolicy