Meny

Arsenal kjempet forgjeves mot overmakten

Arturo Vidal feirer sitt mål i Bayern Münchens 5-1-seier borte mot Arsenal. Foto: Frank Augstein, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal ble utklasset av Bayern München i åttedelsfinalen i mesterligaen. Et nytt 1-5-tap i returkampen på hjemmebane ga 2-10 sammenlagt.

Arsenal kjempet tappert og leverte en god 1. omgang hvor laget gikk til pause med 1-0. Etter hvilen gikk det meste imot London-laget, som raknet fullstendig etter å ha blitt redusert til ti mann.

"Motbydelig", sa manager Arsène Wenger om den greske dommerens innsats.

– Vi spilte slik vi ønsket, men vi var veldig uheldige. Noen av dommerens avgjørelser var vanskelige å forstå. Lewandowski var offside, og det skulle ikke vært straffe. I tillegg ble det rødt kort, og det drepte oss. Da var det vanskelig å avslutte kampen, sa han.

– Det er vanskelig å forstå hva som skjedde. Mitt lag leverte stor innsats og spilte godt.

Bayern München er klar for sin sjette strake kvartfinale i mesterligaen. Arsenal måtte se seg slått i første cuprunde for sjuende år på rad, og presset på Wenger øker. Hans 184. mesterligakamp som Arsenal-manager kan ha vært den siste.

Bedre sist

– Vi var nok bedre i den første kampen enn vi var i dag. Vi var ikke så gode i 1. omgang. Det stemte bedre for oss etter pause. Straffesparket og det røde kortet ble selvsagt viktige for utfallet, sa Bayern Münchens Arjen Robben til Viasat.

– Det vil bli tøft å ta seg til finalen. Vi får se hvem vi skal møte i kvartfinalen.

Arsenal var det førende laget i store deler av 1. omgang anført av en opplagt Aaron Ramsey. Etter 13 minutter var Olivier Giroud nær scoring på en heading. Den franske angriperen måtte steppe inn for Danny Welbeck på topp like før avspark.

Før det var gått 20 minutter hadde Theo Walcott gjort alt riktig da han skar inn på høyrekanten og banket ballen forbi Manuel Neuer.

Robert Lewandowski pleier å være en stødig scorer i Bayern-drakten. Etter 37 minutter misset derimot polakken alene med David Ospina, og skuddet havnet utenfor.

Alt gikk galt

Sju minutter etter hvilen gikk alt feil for Arsenal og kaptein Laurent Koscielny. Han var noe klønete i en duell inne i feltet mot Lewandowski, og polakken gikk over ende. Det endte med straffe.

Tasos Sidiropoulos ga først Koscielny gult kort, men etter å ha snakket med assistentdommeren bak mål byttet han til rødt.

– Det er ikke seriøst, å ha en slik innstilling i en så viktig kamp. Det byr meg imot, og jeg synes synd på folk som betalte mye for å se kampen, sa Wenger.

Lewandowski var sikker fra ellevemeteren og scoret sesongen 31. mål.

Da Arjen Robben gjorde 2-1 etter 68 minutter gikk luften fullstendig ut av The Gunners. Målet kom da Robben snappet ballen fra en nonsjalant Alexis Sánchez utenfor vertenes 16-meter. Nederlenderen fikk fritt leide inn til målet.

Bedre ble det ikke da Douglas Costa økte til 3-1 ved å banke inn et skudd fra hjørnet av 16-meteren. Ydmykelsen ble total da Arturo Vidal gjorde 4-1 to minutter senere. Costa og Vidal kombinerte flott da sistnevnte satte punktum med fem minutter igjen av kampen.

(©NTB)

Populært