Meny

Tyrkias utenriksminister: – Tyskland må ikke blande seg

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu talte til rundt 200 oppmøtte i Hamburg tirsdag. Foto: Daniel Reinhardt/DPA/AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Mevlut Cavusoglu ber tyske myndigheter om å ikke belære Tyrkia om menneskerettigheter og demokrati.

– Vær så snill, ikke belær oss om menneskerettigheter og demokrati, sa utenriksminister Cavusoglu på besøk i Tyskland tirsdag.

Cavusoglu skulle etter planen drive valgkamp for Recep Tayyip Erdogan i forkant av folkeavstemningen i april om å utvide presidentens makt. Rundt 1,4 millioner tyrkere i Tyskland har stemmerett i folkeavstemningen 16. april.

I forrige uke avlyste lokale myndigheter flere steder i Tyskland tyrkiske valgkampmøter. Begrunnelsen bak var sikkerhet og kapasitet. Beslutningene har imidlertid skapt kraftige reaksjoner i Ankara og forverret det allerede anstrengte forholdet mellom tyrkiske og tyske myndigheter.

Sikkerhet ble igjen brukt som forklaring da arrangøren bak tirsdagens arrangement avlyste få dager i forveien. Til tross for avlysningen, møtte rundt 200 tilhengere av den tyrkiske regjeringen opp for å høre utenriksministeren tale på landets konsulat i Hamburg.

– Tyskland må ikke blande seg i våre valg og vår folkeavstemning, sa Cavusoglu.

Samtidig som Cavusoglu talte til støttespillerne, møtte rundt 250 demonstranter opp i nærheten for å markere sin motstand mot presidenten. Cavusoglu skal onsdag møte sin tyske motpart Sigmar Gabriel i Berlin.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært