Meny

Ordføreren i New York:

– Vi har ikke opplevd så mange trusler mot jøder på flere år

Ordfører i New York, Bill de Blasio, har bevilget ekstra penger til politiet i New York for å takle den store mengden trusler mot det jødiske miljøet. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En bølge av jødehat ser ut til å blomstre i USA. President Trumps talsmann Sean Spicer fordømmer nye trusler rettet mot jødiske forsamlingslokaler og hovedkvarteret til Anti-Defamation League. 

Det hvite hus' talsmann Sean Spicer sa på en pressekonferanse tirsdag at Trumps administrasjon fordømmer «disse nye antisemittiske og hatefulle truslene på det sterkeste».

– Så lenge det fortsetter, vil vi fortsette å fordømme truslene og se etter måter å sette en stopper for dem, sa Spicer.

Politiet i USA etterforsker mer enn 120 trusler rettet mot jødiske organisasjoner i flere delstater siden 9. januar i år. I tillegg til trusler etterforsker amerikansk politi også flere tilfeller av hærverk på jødiske gravlunder.

Tirsdag opplyser flere forsamlingssentre at de igjen har vært utsatt for trusler. En talsmann for politiet i New York sier de har registrert fem trusler mot lokaler i byen, deriblant hovedkvarteret til Anti-Defamation League. Flere jødiske forsamlingslokaler skal ha fått truende telefoner eller eposter i løpet av natta og tirsdagen.

Blant annet holdt to forsamlingssentre i New York stengt i flere timer etter bombetrusler.

Forrige uke ble en mann pågrepet, mistenkt for å stå bak minst åtte av de registrerte truslene.

Ordføreren i New York, Bill de Blasio, sa under en pressekonferanse tirsdag at byen ikke har opplevd så mange trusler mot det jødiske miljøet på mange år.

– Det nivået av hat rettet mot den jødiske befolkningen, og så mange trusler. Det har vi ikke sett på mange, mange år.

Populært