Ordføreren i New York:

– Vi har ikke opplevd så mange trusler mot jøder på flere år

Ordfører i New York, Bill de Blasio, har bevilget ekstra penger til politiet i New York for å takle den store mengden trusler mot det jødiske miljøet. Se video.

En bølge av jødehat ser ut til å blomstre i USA. President Trumps talsmann Sean Spicer fordømmer nye trusler rettet mot jødiske forsamlingslokaler og hovedkvarteret til Anti-Defamation League. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hvite hus' talsmann Sean Spicer sa på en pressekonferanse tirsdag at Trumps administrasjon fordømmer «disse nye antisemittiske og hatefulle truslene på det sterkeste».

– Så lenge det fortsetter, vil vi fortsette å fordømme truslene og se etter måter å sette en stopper for dem, sa Spicer.

Politiet i USA etterforsker mer enn 120 trusler rettet mot jødiske organisasjoner i flere delstater siden 9. januar i år. I tillegg til trusler etterforsker amerikansk politi også flere tilfeller av hærverk på jødiske gravlunder.

Tirsdag opplyser flere forsamlingssentre at de igjen har vært utsatt for trusler. En talsmann for politiet i New York sier de har registrert fem trusler mot lokaler i byen, deriblant hovedkvarteret til Anti-Defamation League. Flere jødiske forsamlingslokaler skal ha fått truende telefoner eller eposter i løpet av natta og tirsdagen.

Blant annet holdt to forsamlingssentre i New York stengt i flere timer etter bombetrusler.

Forrige uke ble en mann pågrepet, mistenkt for å stå bak minst åtte av de registrerte truslene.

Ordføreren i New York, Bill de Blasio, sa under en pressekonferanse tirsdag at byen ikke har opplevd så mange trusler mot det jødiske miljøet på mange år.

– Det nivået av hat rettet mot den jødiske befolkningen, og så mange trusler. Det har vi ikke sett på mange, mange år.

Personvernpolicy