Meny

Mållagslederen frykter avisdød på bygda

Leder Magne Aasbrenn i Noregs Mållag mener det er et språklig og demokratisk problem om nynorske lokalaviser og språkblandede riksaviser, som Nationen, ikke lenger blir levert i distriktene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leder Magne Aasbrenn i Noregs Mållag mener folk i distriktene får et systematisk dårligere avistilbud enn folk i storbyene.

–I en tid med «alternative nyheter» trenger også lokalavisleserne mer enn noen gang redaksjonelt stoff som har vært gjennom kildekritikk og faktasjekk, sier han til Nationen og understreker til at de som bor i distriktene også har behov for seriøse presseorgan.

Uttalelsene kommer i forbindelse med at Mediemangfoldsutvalget leverer sin utredning tirsdag. Aasbrenn mener politikerne må se sammenhenger på flere felt.

–Og kompensere for at utviklingen kan svekke små aviser og dermed legge press på nynorsken, sier han. De seks tidligere utvalgene har ikke tatt opp det språklige perspektivet, ifølge avisen.

Mållagslederen langer også ut mot budselskapet Kvikkas og ber departementet bryte kontrakten.

–Folk i hele landet må kunne ta del i den offentlige samtalen. Alt annet er et brudd på den demokratiske kontakten vi har her til lands.

Verken Samferdsels- eller Kulturdepartementet ønsker å kommentere saken før utredningen legges fram.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært