Bispedømmeråd ville ikke ansette kvinne – brøt likestillingsloven

Likestillings- og diskrimineringsombudet konkluderer med at Sør-Hålogaland bispedømmeråd brøt loven da en sogneprest ikke fikk en jobb fordi hun er kvinne. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

–Jeg vet at det jeg har opplevd, ikke er enestående­ i kirken. Men det er høy terskel for å klage. Det er belastende å gå slik mot arbeidsgiveren og fremstå som trøblete, sier Hilde Fylling, som ikke fikk sogneprestjobben, selv om hun hadde mest utdanning og erfaring, fordi det «allerede var en kvinnelig prest i sognet», skriver Vårt Land.

Det var Avisa Nordland som først omtalte saken.

– Det er ikke hjemmel for å bruke­ mot noen at de er kvinner. Man må sette dette inn i en større sammenheng og vurdere kjønnsbalanse på prosti- og bispedømmenivå. Det har ikke skjedd i dette tilfellet, og det ­synes vi ikke er greit, sier leder Martin Enstad i Presteforeningen.

Bispedømmerådet anker ombudets avgjørelse

Personvernpolicy