Meny

Bispedømmeråd ville ikke ansette kvinne – brøt likestillingsloven

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likestillings- og diskrimineringsombudet konkluderer med at Sør-Hålogaland bispedømmeråd brøt loven da en sogneprest ikke fikk en jobb fordi hun er kvinne. 

–Jeg vet at det jeg har opplevd, ikke er enestående­ i kirken. Men det er høy terskel for å klage. Det er belastende å gå slik mot arbeidsgiveren og fremstå som trøblete, sier Hilde Fylling, som ikke fikk sogneprestjobben, selv om hun hadde mest utdanning og erfaring, fordi det «allerede var en kvinnelig prest i sognet», skriver Vårt Land.

Det var Avisa Nordland som først omtalte saken.

– Det er ikke hjemmel for å bruke­ mot noen at de er kvinner. Man må sette dette inn i en større sammenheng og vurdere kjønnsbalanse på prosti- og bispedømmenivå. Det har ikke skjedd i dette tilfellet, og det ­synes vi ikke er greit, sier leder Martin Enstad i Presteforeningen.

Bispedømmerådet anker ombudets avgjørelse

(©NTB)

Populært