Dyrehage beskyldes for løgn om flodhestdød

Gustavito døde nylig, men det stilles nå spørsmål ved den offisielle versjonen fra dyrehagen. I stedet trekkes mangler ved dyreholdet fram som en mulig årsak til dødsfallet. Arkivfoto: Canal 9 / AP / NTB scanpix
Gustavito døde nylig, men det stilles nå spørsmål ved den offisielle versjonen fra dyrehagen. I stedet trekkes mangler ved dyreholdet fram som en mulig årsak til dødsfallet. Arkivfoto: Canal 9 / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nylig ble det meldt at en flodhest var slått og stukket i hjel i El Salvador. Nå stilles det spørsmål ved historien, og dyrehagen beskyldes for løgn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dyrehagen opplyste at flodhesten Gustavito var blitt angrepet og utsatt for omfattende vold, som førte til at den døde. Hendelsen vakte avsky helt opp i regjeringen.

Men nå viser obduksjonen at Gustavito ikke hadde noen stikkskader, og det blir stilt spørsmål ved dyrehagens versjon av hva som har skjedd. Mangler ved dyreholdet kan vise seg å være årsaken til at flodhesten døde.

Påtalemyndigheten sier at den konkrete dødsårsaken var en akutt blødning i lungene.

Kulturminister Silvia Elena Regalado sier at den konklusjonen ikke utelukker at Gustavito ble utsatt for et angrep. Samtidig forteller en fagforeningen at flodhesten var syk i to og en halv uke før den døde. De anklager myndighetene for ikke å ha fulgt opp saken skikkelig.

En miljøgruppe sier angrepet virker "utrolig" og sier regjeringen må be om unnskyldning for ikke å ha snakket sant. I tillegg krever gruppen at dyrehagen får mer ressurser til å ta seg av dyrene.

Personvernpolicy