Tønseth, Dyrhaug, Sundby og Krogh på stafetten

Artikkelen fortsetter under annonsen

Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krogh utgjør Norges VM-lag til fredagens herrestafett i Lahti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagstrener Tor Arne Hetland ventet i det lengste med å presentere laget til herrestafetten. Først torsdag ettermiddag kom svaret.

Norges lag i stigende rekkefølge er som følger: Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krogh.

Sundby og Krogh var sikre kort på de to siste etappene. I tillegg viste det seg at det skulle mye til å komme utenom Dyrhaug etter bronsemedaljen på 15-kilometeren. Tydal-løperen går andreetappen på VM-stafetten for Norge.

Klæbo vraket

Kampen om den siste plassen sto etter alt å dømme mellom Tønseth, Sjur Røthe og Johannes Høsflot Klæbo. Tønseth gikk i likhet med Dyrhaug en sterk 15 kilometer hvor han endte på 5.-plass, og det ble utslagsgivende for Hetlands valg om å gi 25-åringen tillit på åpningsetappen.

Norge er regjerende mester på distansen fra VM i Falun i 2015. Da gikk Tønseth, Dyrhaug, Anders Gløersen og Petter Northug på det norske laget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Norge vant kvinnenes stafett i ski-VM

Suksess

Sverige ble nummer to, mens Frankrike tok tredjeplassen. Daniel Richardsson, Johan Olsson, Marcus Hellner og Calle Halfvarsson utgjør det svenske laget i Lahti.

I flere tiår har langrennsstafetten for menn i VM vært ensbetydende med norsk suksess.

Tallenes tale er klar foran det som trolig blir et nytt langrennsdrama i Lahti fredag: 12 av de 13 siste herrestafettene i VM har endt med norsk seier. Etter VM i 1989 i nettopp Lahti har kun Østerrike klart å lage et hull i den norske seiersrekken. Det skjedde på hjemmebane i Ramsau i 1999, da Thomas Alsgaard måtte strekke våpen mot Christian Hoffmann på ankeretappen.

Les også:

– Jeg er så himla glad for at de norske løperne er så ydmyke

Svensk sjef: – Norge og Russland er favoritter