Meny

Frp bosetter flere flyktninger enn SV

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-Frp-regjeringen har bosatt langt flere flyktninger på tre år enn det SVs ministere gjorde de fire foregående årene.

14. februar la Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) fram tallene som viste at 15.291 flyktninger ble bosatt i fjor, dobbelt så mange som i 2014 og 4.000 flere enn i 2015. Dagbladet har sett på utviklingen fra 2010 til 2016, hvor SV hadde den ansvarlige ministeren de fire første årene og Frp de tre siste. I SVs år lå den årlige bosettingen mellom 5.500 og 6.600.

– Regjeringen har i løpet av sine tre første år bosatt nesten 50 prosent flere flyktninger enn Audun Lysbakken og Inga Marte Thorkildsen gjorde i løpet av fire år, sier Ingerd Schou (H). Lysbakken og Thorkildsen hadde ansvaret de fire siste årene av de rødgrønnes regjeringsperiode.

Listhaug om hemmelige dokumenter: – Et voldsomt press på Europa nå

SVs kommunalpolitiske talsperson Karin Andersen mener kommunene har tatt imot flyktningene på tross av, ikke på grunn av, regjeringen.

– Dette har kommunene gjort på tross av Frps oppfordring om ikke å bosette og at mange Frp-representanter i kommunestyrene har stemt nei. Dette viser at kommunene forsto alvoret under flyktningkrisa og tok ansvar, sier hun.

Les også: Aldri har så mange omkommet i Middelhavet som i 2016

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært