Paven vurderer besøk til Sør-Sudan

Under sitt historiske besøk til den anglikanske menigheten i Roma, fortalte pave Frans at han vurderer å reise til sultrammede Sør-Sudan. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB scanpix
Under sitt historiske besøk til den anglikanske menigheten i Roma, fortalte pave Frans at han vurderer å reise til sultrammede Sør-Sudan. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Pave Frans sier han vurderer å reise til Sør-Sudan, som er rammet av hungersnød. Han sier flere biskoper har oppfordret ham til å reise.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke fastslo tre FN-organer at 100.000 mennesker er rammet av hungersnøden i delstaten Unity nord i Sør-Sudan. Ytterligere 1 million står i fare i andre deler av landet. Landbruksproduksjonen har blitt kraftig redusert etter at det brøt ut væpnet konflikt mellom president Salva Kiir og visepresident Riek Machar i desember 2013.

Frans fortalte om den mulige reisen til Sør-Sudan da han søndag ble den første paven som besøkte det anglikanske kirkesamfunnet i Roma. Anglikanerne har vært etablert i den italienske hovedstaden i 200 år, og det var i forbindelse med feiringen av jubileet at Frans besøkte menigheten og sammen med biskop Robert Innes ba og gjennomført en felles gudstjeneste søndag.

– I løpet av disse to århundrene har mye endret seg i forholdet mellom anglikanere og katolikker, som tidligere var mistenksomme og fiendtlig innstilt overfor hverandre. I dag, takknemlige overfor Gud, anerkjenner vi hverandre for det vi faktisk er: Brødre og søstre i Kristus, gjennom vår felles dåp, sa paven. Han snakket også om å styrke båndene mellom de to kirkesamfunnene.

Det er snart et halvt årtusen siden den anglikanske kirken ble dannet. Det skjedde i første halvdel av 1500-tallet etter at Pave Klemens VII nektet å annullere ekteskapet mellom Englands kong Henrik VIII og hans første kone, Katarina av Aragon.

Personvernpolicy