George W. Bush fortsetter malerkarrieren

Tidligere president George W. Bush fotografert under en basketballkamp tidligere i måneden. Foto: AP Photo/LM Otero/NTB scanpix.
Tidligere president George W. Bush fotografert under en basketballkamp tidligere i måneden. Foto: AP Photo/LM Otero/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Tidligere USA-president George W. Bush er klar til å vise fram flere av sine malerier. Denne gang har han portrettert krigsveteraner. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag kommer kunstboka "Portraits of Courage"ut, med 66 malerier av skadde eller traumatiserte krigsveteraner. Alle portrettene er ført i penselen av den tidligere presidenten, og de vil også bli stilt ut på George W. Bush-senteret i Dallas fram til 1. oktober.

Bush begynte med maling i 2012 og to år senere stilte han ut 30 portretter av statsledere han hadde møtt som president, deriblant Storbritannias statsminister Tony Blair, Russlands president Vladimir Putin, Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy. Ansiktene var kraftig forvrengt og noen av dem var knapt gjenkjennbare, noe som fikk enkelte kritikere til å kalle Bushs malerstil for "naiv" eller "klønete".

Denne gangen er portrettene langt mer "kultiverte" og viser "større mestring" av faget, ifølge nyhetsbyrået AFP. Alle de 66 veteranene som er med i utstillingen tjenestegjorde i Irak og Afghanistan etter 11. september-angrepene i 2001.

Presidenten har aldri uttrykt anger for å starte krigene i Afghanistan i 2001 og i Irak i 2003, men ønsker gjennom boken vise sympati med de "bemerkelsesverdige kvinnene og mennene som ble skadd da de gjennomførte mine ordre", skriver Bush i en omtale av prosjektet på Instagram.

–Jeg tenker på dem på veterandagen og hver eneste dag, skriver Bush. Han har illustrert innlegget med et bilde fra atelieret hvor han tilsynelatende maler ett av portrettene.

Inntektene fra prosjektet skal gå til krigsveteraner.

Personvernpolicy