Tiltalt for å ha kastet golfball og slått bilist med balltre

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

En 43 år gammel varebilsjåfør er tiltalt for å ha kastet en golfball på en privatbilist under en forbikjøring, og senere slått ham med et balltre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

43-åringen er tiltalt for i alt fire forhold, som gjelder vold, skade mot annen persons gjenstand og brudd på veitrafikkloven. Rettssaken starter i Oslo tingrett mandag.

Hendelsen skjedde i august i 2015 på E6 ved avkjøringen til Furuset i Oslo. Tiltalte kjørte en varebil, og skal ifølge tiltalen ha forsøkt å passere en personbil på avkjøringen fra motorveien.

Varebilsjåføren mislyktes ettersom avkjøringsfeltet var for smalt, og kjørte over sperreområdet som skiller avkjøringen fra motorveien før han forsøkte å passere personbilen på høyre side.

I det han passerte kastet han ifølge tiltalen en golfball mot fornærmedes bil, før han kjørte forbi og svingte brått inn foran personbilen som måtte stanse for å unngå kollisjon.

Deretter skal tiltalte ha knust vinduet på førersiden med et balltre og slått sjåføren en eller flere ganger i hodet, ansiktet og på overkroppen.

Privatbilisten ble påført hjernerystelse, samt flere kutt og skrubbsår. Han skal ha slitt med synet samt depresjon etter angrepet.

Personvernpolicy