Tiltalt for å ha kastet golfball og slått bilist med balltre

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 43 år gammel varebilsjåfør er tiltalt for å ha kastet en golfball på en privatbilist under en forbikjøring, og senere slått ham med et balltre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

43-åringen er tiltalt for i alt fire forhold, som gjelder vold, skade mot annen persons gjenstand og brudd på veitrafikkloven. Rettssaken starter i Oslo tingrett mandag.

Hendelsen skjedde i august i 2015 på E6 ved avkjøringen til Furuset i Oslo. Tiltalte kjørte en varebil, og skal ifølge tiltalen ha forsøkt å passere en personbil på avkjøringen fra motorveien.

Varebilsjåføren mislyktes ettersom avkjøringsfeltet var for smalt, og kjørte over sperreområdet som skiller avkjøringen fra motorveien før han forsøkte å passere personbilen på høyre side.

I det han passerte kastet han ifølge tiltalen en golfball mot fornærmedes bil, før han kjørte forbi og svingte brått inn foran personbilen som måtte stanse for å unngå kollisjon.

Deretter skal tiltalte ha knust vinduet på førersiden med et balltre og slått sjåføren en eller flere ganger i hodet, ansiktet og på overkroppen.

Privatbilisten ble påført hjernerystelse, samt flere kutt og skrubbsår. Han skal ha slitt med synet samt depresjon etter angrepet.