Siem Pilot reddet 975 i Middelhavet – økte til 976

Ett av mannskapene på Siem Pilot viser fram gutt som ble født om bord mens båten fraktet mennesker de hadde reddet opp av Middelhavet i retning Sør-Europa. Foto: Kripos / NTB scanpix
Ett av mannskapene på Siem Pilot viser fram gutt som ble født om bord mens båten fraktet mennesker de hadde reddet opp av Middelhavet i retning Sør-Europa. Foto: Kripos / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En liten gutt ble født om bord på Siem Pilot lørdag. I løpet av de siste dagene har det norske skipet reddet 976 mennesker fra Middelhavet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siem Pilot har sammen med skipet Peter Henry von Koss i over halvannet år reddet flyktninger og andre mennesker ut av Middelhavet og brakt dem trygt til havn i Italia og Hellas.

–975 reddet i løpet av de siste dagene. Nå er 975 blitt 976. En liten gutt er født om bord. Alt bra med mor og barn, skriver Kripos på Twitter:

Skipene skulle opprinnelig tjenestegjøre i et halvt år, men oppdraget er forlenget inn i 2017 på grunn av den stadige strømmen av mennesker på flukt i båter på havet.

Har reddet 59.000

Man regner ikke med at antallet mennesker som forsøker å komme til Europa vil minske dette året, og at behovet vil kunne vare til 2020.

«En ustabil politisk situasjon i migrantenes hjemland vil fortsette og med velorganiserte nettverk av menneskesmuglere langs migrasjonsrutene vurderes det som sannsynlig at flere hundretusener migranter vil forsøke å ta seg til Europa også i 2017», heter det i et brev til Justis- og Beredskapsdepartementet (JBD) fra 24. januar, som ABC Nyheter har fått delvis innsyn i.

Les hele saken: Har reddet 59.000 - ønsker å fortsette

I sitt brev minner POD om at de to fartøyene som har operert i Middelhavet siden våren 2015, til sammen har reddet 59.000 mennesker fra en uviss skjebne i skjøre farkoster.

Les også: Aldri har så mange omkommet i Middelhavet som i 2016

Personvernpolicy