Hollywood-stjerner demonstrerer for pressefrihet

Michael J. Fox holdt fredag en tale til demonstrantene, og snakket om sin egen bakgrunn som innvandrer til USA. Foto: AP / NTB scanpix
Michael J. Fox holdt fredag en tale til demonstrantene, og snakket om sin egen bakgrunn som innvandrer til USA. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hollywood-stjernene Jodie Foster og Michael J. Fox oppfordrer Trump-administrasjonen til å respektere pressefriheten. Fredag ledet de 1.500 demonstranter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn 1.500 personer møtte opp til demonstrasjonen i Beverly Hills for å vise støtte til innvandrerrettigheter og for å be myndighetene respektere pressefriheten.

Demonstrasjonen ble arrangert av United Talent Agency (UTA), som har avlyst Oscar-festen etter at president Donald Trump kunngjorde innreiseforbud for folk fra sju overveiende muslimske land.

– Det er et angrep på menneskeverden å avvise immigranter, sa Fox, som selv kom til USA for rundt 20 år siden fra Canada.

– Det er på tide å stå fram. Dette er unikt tidspunkt i historien. Det er på tide å engasjere seg, sa Foster i sin tale.

Hollywood-stjernen Keegan-Michael Key stilte også opp. Han holdt en åpningstale der han forklarte hensikten med demonstrasjonen.

– Intensjonen er å støtte det kreative samfunnets voksende bekymring for innvandringsfiendtlige holdninger i USA og dets potensielle dempende effekt på utveksling av ideer, og for ikke å nevne ytringsfrihet, sa han.

Folkemengden forholdt seg rolig og høflig, og lyttet til Hollywood-stjernenes taler, ifølge AP. Det var også en håndfull Trump-tilhengere til stede. De ble ønsket velkommen av Key. Han begrunnet det med at "dette er Amerika, der du kan tro på det du vil".