Forfang har skrudd av TV-en i fortvilelsen

Johann André Forfang har slitt i vinter. Nå kan sesongen bli berget med VM-medalje i Lahti. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Johann André Forfang har slitt i vinter. Nå kan sesongen bli berget med VM-medalje i Lahti. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Han berget VM-formen, men vinteren har vært så tung at Johann André Forfang ikke har orket å se alle hopprennene på TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tromsø Skiklubb-hopperen har slitt voldsomt denne sesongen. Fjorårets verdenscupfemmer har knapt deltatt i verdenscupen. Og har han deltatt, har det som regel vært et ork bare å ta seg til finaleomgangen.

– Det er helt for jævlig. Det å sitte hjemme og se hopprenn der du skulle deltatt selv er aldri moro. Spesielt etter oppturen forrige sesong. Jeg hadde mål om å hevde meg lenger opp på listene, sier Forfang til NTB.

Lørdag kveld kan all fortvilelse og frustrasjon være glemt. Forfang har hoppet inn som medaljeoutsider i Lahti. 96,5 meter i fredagens kvalifisering var ikke langt bak de beste.

– Orker du å se hopprenn på TV?

– Det varierer litt etter dagsformen. Stort sett har jeg sett på rennene, men enkelte dager drar heller og trener selv, innrømmer 21-åringen.

– Det er ingen behagelig situasjon å være i, fortsetter Forfang.

Ble holdt hjemme fra verdenscup

Han måtte bli igjen hjemme under de siste verdenscuphelgene før Lahti-VM. Landslagssjef Alexander Stöckl ga klar beskjed om at han TSK-gutten måtte legge seg i hardtrening og samtidig få orden på utstyret.

– Det er et sirkus jeg gjerne skulle vært med på selv, da er det kjedelig å bare få lov til å observere, sier Forfang om 2016/17-sesongen.

Men lørdag dukker han opp på TV-skjermen i beste sendetid. Forfang har hoppet ut av TV-stolen og inn som en outsider i normalbakkerennet.

Daniel-André Tande, Andreas Stjernen og Robert Johansson deltar også i lørdagens VM-renn.

Personvernpolicy