Kina bytter ut økonomitopper

Kina har byttet ut handelsministeren og sjefen for landets økonomiske planbyrå. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landets økonomi er hardt presset av høy gjeld, fallende utgående investeringer og kapitalflukt. De nye økonomiske lederne må også håndtere den krasse retorikken til USAs president Donald Trump, som gjentatte ganger har anklaget Kina for valutamanipulasjon og for å stjele amerikanske arbeidsplasser.

Zhong Shan blir ny handelsminister og He Lifeng tar over Kinas nasjonale utviklings- og reformkommisjon (NDRC).

I sin periode som viseguvernør i Zhejiang samarbeidet Zhong tett med Kinas president Xi Jinping, som den gang var leder for kommunistpartiet i samme provins. I 2012 flyttet Zhong til Beijing for å bli visehandelsminister.

Personvernpolicy