Ingen pågrepet etter opptøyer i Stockholm

Utbrente biler i drabantbyen Rinkeby i Stockholm etter mandagens opptøyer.
Foto: Fredrik Sandberg/ TT / NTB scanpix
Utbrente biler i drabantbyen Rinkeby i Stockholm etter mandagens opptøyer. Foto: Fredrik Sandberg/ TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ingen er pågrepet etter opptøyene i drabantbyen Rinkeby nordvest i Stockholm. Politiet forsterker bemanningen i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Vi jobber blant annet med flere synlige politifolk. Det blir vanskeligere å selge narkotika da, sier Niclas Andersson, områdesjef for lokalpolitiet i Rinkeby.

Det var da politiet rykket ut for å pågripe en person mandag kveld, at ungdommer begynte å kaste stein mot politiet. Biler ble satt i brann, butikker ble plyndret. Flere patruljer måtte tilkalles, men først etter flere timer hadde situasjonen roet seg

En politibetjent avfyrte skudd mot en steinkaster da han ble fanget mellom ungdommene og bilen sin, men han bommet og ingen ble såret, ifølge Aftonbladet.

Dagen derpå er det mange som er redde i drabantbyen, der innbyggerne kommer fra mange ulike land og kulturer.

– Det er ikke ok det som skjer. Det er skremmende, og man blir redd. Hvor er foreldrene deres? Jeg har selv barn, jeg vet hva problemet er. Ungdommene trenger hjelp, de må fullføre skolen og begynne å jobbe, sier en kvinne som ønsker å være anonym.

Fatemeh Seydalzadeh, som underviser kvinner i bydelen, mener det viktigste er å bygge bruer og øke forståelsen. Det er alles ansvar, framholder hun.

– Hvem er disse ungdommene? De er ingen romvesener, de er jo våre barn, mine naboers barn. Vi må flytte fokus. Det er på tide å gå videre og se hvordan vi kan løse dette, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden