Én av fire canadiere støtter Trump-lignende innreiseforbud

Støtten til inntak av flyktninger har økt i den canadiske befolkningen etter at Justin Trudeau ble statsminister i 2015. Foto: Axel Heimken / AP / NTB scanpix
Støtten til inntak av flyktninger har økt i den canadiske befolkningen etter at Justin Trudeau ble statsminister i 2015. Foto: Axel Heimken / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En firedel av canadiere støtter et innreiseforbud lignende hva president Donald Trump har forsøkt å innføre i USA, ifølge en spørreundersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Holdningene til å ta imot flyktninger er fortsatt stor, men canadiske myndigheter kan likevel være i ferd med å teste publikums grense for hvor mange flyktninger de ønsker inn i landet, ifølge Sachi Kurl, leder for analysebyrået Angus Reid.

Målingen er utført etter at det har blitt registrert en økning av flyktninger som har krysset grensen mellom USA og Canada til fots for å syke asyl.

Canada tok imot 55.000 flyktninger i fjor og tar sikte på å bosette nye 40.000 i år. I undersøkelsen, som 1.500 canadiere har svart på, støtter 60 prosent nåværende canadisk praksis på flyktningfeltet. 40 prosent mener antall flyktninger i landet er for høyt.

USAs president Donald Trumps midlertidige innreiseforbud som han vedtok i slutten av sin første uke som president, omfattet reisende fra de sju overveiende muslimske landene Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria, i tillegg til at det ble innført full stans for USAs flyktningprogram.

Forbudet ble opphevet etter at delstatene Washington og Minnesota saksøkte staten og mente presidentordren brøt med loven.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden