Bale tilbake med scoring

Gareth Bale var tilbake for Real Madrid lørdag og markerte seg med scoring i 2-0-seieren mot Espanyol. Her fra en treningskamp mot Vålerenga. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Gareth Bale gjorde comeback etter tre måneders skadefravær da Real Madrid slo Espanyol 2-0, og han brukte 12 minutter på å markere seg med scoring.

Dermed forsvarte Real Madrid sin luke på tre poeng til Sevilla, som senere lørdag slo Eibar 2-0 med scoringer av Pablo Sarabia og Vitolo.

Bale har vært gjennom en ankeloperasjon, men var tilbake i kamptroppen mot Espanyol. Han måtte se det meste av kampen fra benken.

Álvaro Morata ga Zinedine Zidanes lag ledelsen etter 33 minutter, og stillingen var fortsatt 1-0 da Bale entret banen etter 71 minutter. Han erstattet nettopp Morata. Etter 83 minutter la han på til 2-0 og avgjorde kampen for Madrid-laget.

– Nedturer kan føre noe godt med seg. Forhåpentligvis er jeg litt friskere enn de andre på dette tidspunktet av sesongen. Kanskje kan det hjelpe litt, men nå er det viktigste å bli 100 prosent igjen og hjelpe laget, sa Bale.

Han ga ros til klubbens medisinske støtteapparat, av kjæresten og barna som har støttet ham, og av tilhengerne som ga ham en varm velkomst da han entret Santiago Bernabéu.

Real Madrid topper La Liga med 52 poeng. Sevilla er tre poeng bak og Barcelona ytterligere poenget bak. Sistnevnte tar imot Leganés søndag.

Lynraskt hattrick

Kévin Gameiro scoret tre ganger på under fem minutter da Atlético Madrid slo Sporting Gijon 4-1 borte i tidligere lørdag.

Etter at Yannick Carrasco og Sergio Álvarez hadde scoret en gang hver for hvert sitt lag like etter pause, virket det å gå mot uavgjort før Gameiro fant ut at han ville det annerledes.

Franskmannen satte inn 2-1 etter 80 minutter og la på til 3-1 kun minuttet senere. Noen minutter senere var han på plass igjen og fullførte sitt hattrick med 4-1-scoringen etter 85 minutter.

Scoret for bestemoren

Gameiro fortalte etter kampen at han tilegnet sine tre scoringer til sin avdøde bestemor.

– Vi mistet henne denne uken, og jeg har tenkt mye på henne. De tre målene var for henne, fortalte han.

Hovedtrener Diego Simeone var naturlig nok godt fornøyd med tre poeng som satt langt inne.

– Jeg er veldig glad for Gameiro, for det ikke er lett å score tre mål. I tillegg var målene veldig viktige for laget.

Resultatet gjør at Atlético Madrid ligger på fjerdeplass i La Liga med 45 poeng. Sporting Gijon er fortsatt under nedrykksstreken med 16 poeng.