Ny obduksjon av Kim Jong-nam

Kim Jong-nam (t.h.), halvbroren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, ble drept i et attentat tirsdag. Foto: Wong Maye-E, Shizuo Kambayashi / AP / NTB scanpix
Kim Jong-nam (t.h.), halvbroren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, ble drept i et attentat tirsdag. Foto: Wong Maye-E, Shizuo Kambayashi / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En malaysisk tjenestemann sier det må utføres nok en obduksjon av broren til Nord-Koreas diktator. Nord-Korea vil avvise resultatet, sier landets ambassadør. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatet av den første obduksjonen ga ikke et fullstendig svar, og derfor vil det bli gjennomført en undersøkelse til, sier kilden. Obduksjonen finner sted lørdag.

Nord-Koreas ambassadør Kang Chol kritiserer Malaysia for å ha gjennomført obduksjonen uten deres tilstedeværelse, og han legger til at Nord-Korea vil avvise alle resultater. Han hevder malaysiske myndigheter forsøker å skjule noe, og at de «samarbeider med fiendtlige makter som er desperate etter å skade oss».

Sør-Korea anklager Nord-Korea for å ha sendt agenter for å drepe Kim Jong-nam på flyplassen i Kuala Lumpur. Kim, som var 45 eller 46 år og som hadde levd i eksil i mange år, ble plutselig dårlig da han ventet på flyet hjem til Macau. Svimmel og med smerter fortalte han helsepersonell at han hadde blitt sprayet med kjemikalier. Han døde på vei til sykehus.

Kang anklager Malaysia for å ikke ha utlevert liket, noe myndighetene sier de ikke kan gjøre før noen i familien leverer DNA-prøver.