Sandberg overtar for Listhaug i fødselspermisjonen

Per Sandberg (t.v.) overtar Sylvi Listhaugs jobb som innvandrings- og integreringsminister når hun går ut i fødselspermisjon 5. mars. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Per Sandberg (t.v.) overtar Sylvi Listhaugs jobb som innvandrings- og integreringsminister når hun går ut i fødselspermisjon 5. mars. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) overtar Sylvi Listhaugs (Frp) jobb som innvandrings- og integreringsminister mens Listhaug avvikler fødselspermisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Listhaug skal etter planen avvikle fødselspermisjon fra og med 5. mars til og med 2. juli 2017, melder Regjeringen i statsråd fredag.

Parti- og statsrådskollega Per Sandberg overtar dermed ansvaret for innvandrings- og integreringssaker i Justis- og beredskapsdepartementet i denne perioden, i tillegg til det ansvarsområdet han i dag har i Nærings- og fiskeridepartementet.

– Sandberg er en dyktig statsråd som tidligere har jobbet mye med innvandrings- og integreringsfeltet på Stortinget. Han kommer garantert til å gjøre en god jobb mens jeg er ute i fødselspermisjon, sier Listhaug i en pressemelding.

Sandberg selv sier følgende i samme melding:

– For meg er det viktig å føre en streng og rettferdig asylpolitikk og en integreringspolitikk som stiller tydelige krav. Det skal jeg følge opp i denne perioden. Det viktigste er at vi klarer å holde asyltilstrømmingen under kontroll.

Les også:

Regjeringen avviser anbefalinger - vil heller stramme til

Avslørt: Den ukjente asylfiaskoen

Sjokkrapport til regjeringen om «barna som forsvinner»