Amerikaner fikk 492.000 for urettmessig straffeforfølgelse

En 27-årig amerikaner som nesten tok livet av en norsk eksdirektør for å beskytte seg selv og kona, har fått en halv million i erstatning fra staten, melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til 19. august 2014 fant politiet det amerikanske ekteparet liggende på bakken utenfor en luksusvilla i Oslo. De holdt rundt hverandre og var tilsølte av blod. Ved siden av dem lå en eksdirektør i ferd med å dø av flere knivstikk.

Amerikaneren ble pågrepet og siktet for drapsforsøk etter å ha knivstukket direktøren åtte ganger. Den amerikanske studenten satt nesten ni måner i varetekt, men etterforskningen viste at han handlet i nødverge. Statens sivilrettsforvaltning har nå gitt mannen til sammen 492.000 kroner i erstatning og oppreisning for urettmessig straffeforfølgelse.

– Han synes det er en lettelse at saken endelig er avsluttet. Det har vært en stor belastning for ham og familien, sier advokat Øyvind Bratlien til VG.

I en fersk dom fra Borgarting lagmannsrett ble eksdirektøren dømt til sju måneders ubetinget fengsel for vold mot amerikanerens kone. I dommen heter det: "Tiltalte må selv bære ansvaret for den situasjonen som oppsto."

Han ble også dømt til å betale mannens ektefelle 60.000 kroner i oppreisning. Nordmannens forsvarer, advokat Thomas Randby, opplyser at dommen er anket.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden